DERATYZACJA - POZIOM WYŻSZY

DERATYZACJA – POZIOM WYŻSZY”

KURS INTERNETOWY:

 DERATYZACJA – POZIOM WYŻSZY

Szanowni Państwo,

Wprowadzam następującą organizację Kursu Internetowego Deratyzacja – Poziom Wyższy: 

    • Kurs Internetowy kierowany jest do wszystkich, ale szczególnie tych, którzy zajęci są pracą zawodową w takim stopniu, że nie mogą uczestniczyć w kilkudniowych szkoleniach stacjonarnych.
    • Zapisać się na Kurs można w każdej chwili, zakończyć też w dowolnym terminie. 
    • Uczestnik zgłasza się na szkolenie podając imię i nazwisko, nazwę firmy, adres (wszystko to, co jest potrzebne do wystawienia Certyfikatu Ukończenia Szkolenia) i -oczywiście – adres e-mailowy. 
    • Uczestnik informuje drogą internetową o dokonaniu wpłaty oraz podaje dane swojej firmy niezbędne do przygotowania Faktury.
    • Organizator szkolenia przesyła np. poprzez ‘WeTransfer’ materiał szkoleniowy (prezentacje PowerPoint bogate, pięknie ilustrowane) i zestaw pytań egzaminacyjnych.
    • Uczestnik zapoznaje się z dostarczonym materiałem i odpowiada na przesłane pytania. Odpowiedzi Uczestnik przesyła do organizatora szkolenia.
  • Po zapoznaniu się z całością materiału i po zaliczeniu zestawu pytań przesłanych przez organizatora Uczestnik otrzymuje CERTYFIKAT o ukończeniu szkolenia z wynikiem pozytywnym.

PROGRAM KURSU INTERNETOWEGO:

 DERATYZACJA – POZIOM WYŻSZY

Moduł I: Biologia i szkodliwość gryzoni

  1. Biologia i szkodliwość gryzoni.
  2. Najpospolitsze gryzonie
  3. Szczur wędrowny w środowisku naturalnym
  4. Sukces myszy domowej
  5. Szkodliwość szczurów
  6. Chomikowanie u gryzoni
  7. Dlaczego szczury wszystko znaczą moczem?
  8. Mysz domowa źródłem alergenów
  9. Mity o szczurach w miastach
  10.  Włosy z sierści gryzonia w produkcie
  11. Sprawność fizyczna gryzoni

Moduł II: Rodentycydy i urządzenia do deratyzacji 

  1. Czy karmniki z trutką mogą znajdować się w pomieszczeniach zakładu przemysłu spożywczego?
  2. Elektroniczne urządzenia do monitorowania mysz
  3. Osłony na trutkę i urządzenia deratyzacyjne
  4. Sproszkowana kolba kukurydzy
  5. Jak zapewnić świeżość wyłożonym rodentycydom?

Moduł III: Metody zwalczania gryzoni

  1. Dobra Praktyka Deratyzacyjna – Karmniki deratyzacyjne na zewnątrz obiektów
  2. Dokumentacja deratyzacji: Karta przeglądu karmników deratyzacyjnych
  3. Zwalczanie gryzoni a ochrona zdrowia ludzi
  4. Prewencyjne metody zabezpieczenia obiektów przemysłu spożywczego przed szkodnikami
  5. Przykładowy standard: DERATYZACJA
  6. Zabezpieczenie zakładów przemysłu spożywczego przed szkodnikami w świetle wymagań IFS 5.
  7. Zwalczanie gryzoni na zewnątrz obiektów: Bariera pierwsza i druga
  8. Zwalczanie gryzoni na zewnątrz obiektów: Bariera pierwsza i druga – alternatywne rozwiązania.

Moduł IV: Szczegółowa deratyzacja

  1. Zwalczanie myszy domowej w mieszkaniach i domach jednorodzinnych
  2. Deratyzacja budynków mieszkalnych, obiektów użyteczności publicznej, szkół i przedszkoli
  3. Gryzonie w restauracji i ich zwalczanie
  4. Zwalczanie gryzoni na terenie budowy: przykład
  5. Deratyzacja w pociągu
  6. Zwalczanie gryzoni w parkach miejskich
  7. Deratyzacja wysypisk śmieci
  8. Zwalczanie gryzoni w ogrodach zoologicznych
Przewiń do góry