Gliceryna Roślinna 99.5% Luzem 5 zł kg Grodzisk Mazowiecki

Gliceryna roślinna każda ilość 1kg/ 5 zł luzem. Minimalny zakup to 20 kg.

Detal zaczyna się od 20 kg

Hurt od 500 kg wtedy DELIKATNIE negocjujemy cenę.

Gliceryna Roślinna ma różnorodne zastosowanie a mianowicie:
– Jest idealna dla bydła jako dodatek do pasz.
– Perfekcyjna do zamgławiania zamgławiaczem termicznym.
– Dodajemy ją też do oprysków celem lepszej lepkości .
– Stosuje się ją do kosmetyków i do e-papierosów itd.
Cena brutto 5 zł za 1 kg.
Hurt i detal

Gliceryna kosmetyczna

Gliceryna w kosmetykach charakteryzuje się strukturą, która składa się z cząstek trójwodorotlenowych uzyskanych w procesie produkcji mydła. Jako produkt uboczny gliceryna charakteryzuje się zawiesistą konsystencję nie posiadającą zapachu ani smaku, dzięki czemu bardzo dobrze łączy się z wodą i alkoholem.

Gliceryna farmaceutyczna

Glicerynę farmaceutyczną wykorzystuje się w formie leku (np. płyny, czopki doodbytnicze, krople do oczu). W najwyższych stężeniach gliceryna stosowana jest na uszkodzenia skórne w postaci obtarć i zrogowaciałego naskórka. Poza tym może być stosowana drogą doustną, w postaci środków przeczyszczających pobudzających jelita do wzmożonej aktywności, oraz doodbytniczą.

Co więcej, gliceryna bardzo często spotykana jest w składach leczniczych produktów do suchych oczu, np. w kroplach. Jest również często wykorzystywaną substancją pomocniczą w kosmetykach, gdzie łączona jest z takimi elementami jak np. oleje.

Farmaceutyczna gliceryna roślinna 99,5% o zastosowaniu uniwersalnym

Silne i dogłębne nawilżanie skóry możliwe jest między innymi dzięki glicerynie. Jest to organiczny związek chemiczny z grupy alkoholi cukrowych (cukroli). W celach przemysłowych glicerynę często pozyskuje się w sposób syntetyczny – z propylenu, jednak można otrzymać ją również w sposób naturalny – np. z tłuszczu kokosowego. Gliceryna pozyskiwana metodą naturalną to gliceryna roślinna. Związek ten może występować w różnych stopniach czystości. Jeśli produkt wykazuje tzw. Czystość farmaceutyczną na poziomie 99,5% zwany jest również gliceryną farmaceutyczną.

Gliceryna spożywcza a kosmetyczna – czy to to samo?

Glicerol bardzo często można spotkać w składzie kosmetyków z uwagi na jego pozytywny wpływ na konsystencję i trwałość. Nawilżanie pomaga regenerować skórę i sprawia, że jest ona miła w dotyku. Czy gliceryna kosmetyczna to ta sama, którą wykorzystuje się w kuchni? Nie zawsze. W przemyśle spożywczym wykorzystywana jest czysta gliceryna roślinna, która niekoniecznie musi być tą, zawartą w kosmetykach. W składzie kremów można czasem spotkać glicerynę z różnymi dodatkami, które nie sprawdziłyby się w kuchni. Gliceryna spożywcza wykorzystywana jest głównie przy wypieku ciast, jako, że jest niezbędnym składnikiem masy cukrowej.

Gliceryna może znaleźć zastosowanie nie tylko w kuchni, czy domowej apteczce. Stosowana jest również przy:

  • produkcji materiałów wybuchowych
  • zmiękczaniu prania (zamiennie z płynem do płukania)
  • produkcji płynów hamulcowych i chłodniczych
  • zapobieganiu osadzania się pary na lustrze
  • produkcji płynów do elektronicznych papierosów

Gliceryna – ile kosztuje i jakie są jej właściwości

Cena gliceryny uzależniona jest w dużej mierze od wagi kupowanej butelki. Sprzedawany produkt posiada następujące właściwości:

  • Forma: ciecz
  • Barwa: bezbarwna
  • Zapach: brak
  • pH: ~5 (100 g/l H2O, 20°C)
  • Temperatura topnienia: 18°C
  • Temperatura wrzenia: 290°C
  • Rozkład >290°C
Wystawiamy fakturę VAT lub paragon.
Nasza strona:  https://opryski4you.pl/
Tylko odbiór osobisty w:
05-825 Chrzanów Mały Biszkoptowa 16a
Pon.-Pt. 8.00-20.00
Sob. 8.00-16.00
Waga 20 kg

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Gliceryna Roślinna 99.5% Luzem 5 zł kg Grodzisk Mazowiecki”

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Przewiń do góry