„Szkodniki magazynowe i ich zwalczanie”
KURS INTERNETOWY
Szanowni Państwo,
Wprowadzam następującą organizację Szkolenia – Kursu Internetowego:
- Kurs Internetowy „Szkodniki magazynowe i ich zwalczanie” kierowany jest do wszystkich, ale szczególnie tych, którzy zajęci są pracą zawodową w takim stopniu, że nie mogą uczestniczyć w kilkudniowych szkoleniach stacjonarnych.
 
- Zapisać się na Kurs można w każdej chwili, zakończyć też w dowolnym terminie.
 
- Uczestnik zgłasza się na szkolenie podając imię i nazwisko, nazwę firmy, adres (wszystko to, co jest potrzebne do wystawienia Certyfikatu Ukończenia Szkolenia) i -oczywiście – adres e-mailowy.
 
- Uczestnik informując drogą internetową o dokonaniu wpłaty i podaje dane firmy niezbędne do przygotowania Rachunku.
 
- Organizator szkolenia przesyła np. poprzez ‘WeTransfer’ materiał szkoleniowy (prezentacje PowerPoint bogate, pięknie ilustrowane, około 50 prezentacji) i zestaw pytań egzaminacyjnych.
 
- Uczestnik zapoznaje się z dostarczonym materiałem i odpowiada na przesłane pytania. Odpowiedzi Uczestnik przesyła do organizatora szkolenia.
 
- Po zapoznaniu się z całością materiału i po zaliczeniu zestawu pytań przesłanych przez organizatora Uczestnik otrzymuje CERTYFIKAT o ukończeniu szkolenia z wynikiem pozytywnym.
 
PROGRAM SZKOLENIA
DZIAŁ: 
SZKODNIKI MAGAZYNOWE I ICH ZWALCZANIE
Moduł I:
- Integrowane metody zwalczania (IPM) rybików i gryzków (63).
 
- Naścierwek (29).
 
- Ukrytek mauretański (36).
 
- Spichrzel surinamski, jego biologia i szkodliwość (31).
 
- Rozpłaszczki (50).
 
- Skórnikowate (71).
 
- Kapturnik zbożowiec (23).
 
- Świdrzyk cygarowiec i żywiak chlebowiec (72).
 
- Pustoszowate (44).
 
Moduł II:
- Czarnuchowate (75).
 
11a. Biologia i szkodliwość trojszyków (49).
11b. Loty trojszyka (32).
- Strąkowce (35).
 
- Wołki, ich biologia i szkodliwość (48).
 
- Molowate (71).
 
- Skośnik zbożowiaczek (27).
 
- Mól ziarniak (19).
 
- Biologia i szkodliwość omacnicy spichrzanki i mklików (118).
 
- Omacnica spichrzanka – wróg publiczny nr 1 (48).
 
- Biologia i szkodliwość omacnicy ryżanki (19).
 
Moduł III
- Magazyn i procedury magazynowania (49).
 
- Integrowane metody zwalczania szkodników magazynowych (209).
 
- Zapobieganie występowaniu i zwalczanie szkodników w magazynach (49).
 
- Zastosowanie wysokich i niskich temperatur (61).
 
- Monitoring szkodników magazynowych, urządzenia do monitorowania, ich obsługa i dokumentacja (127).
 
- Atraktanty wabiące samice omacnicy spichrzanki do stosowania w pułapkach (51).
 
- Interpretacja danych zebranych podczas przeglądu pułapek feromonowych (66).
 
- Metody wykrywania ukrytego porażenia nasion (33).
 
- Jedna pułapka na różne gatunki szkodników (11).
 
- Środki ochrony roślin do zwalczania szkodników występujących w artykułach rolno-spożywczych (42).
 
- Pułapki feromonowe a IPM (75).
 
- 11 pytań i odpowiedzi: feromony i pułapki feromonowe (34).
 
- Rozkruszki, ich szkodliwość, wykrywanie i zwalczanie (76).
 
Zapraszam na ciekawe Szkolenie, które będzie prowadzone nowoczesną metodą.