HACCP ONLINE
„OCHRONA OBIEKTÓW ZAKŁADU PRZEMYSŁU SPOŻYWCZEGO PRZED SZKODNIKAMI ZGODNA Z WYMAGANIAMI SYSTEMU HACCP, IFS/BRC i AIB”
KURS INTERNETOWY – HACCP On-line
Szanowni Państwo,
Wprowadzam następującą organizację Szkolenia – Kursu Internetowego HACCP On-line:
- Kurs Internetowy kierowany jest do wszystkich, ale szczególnie tych, którzy zajęci są pracą zawodową w takim stopniu, że nie mogą uczestniczyć w kilkudniowych szkoleniach stacjonarnych.
- Zapisać się na Kurs można w każdej chwili, zakończyć też w dowolnym terminie.
- Uczestnik zgłasza się na szkolenie podając imię i nazwisko, nazwę firmy, adres (wszystko to, co jest potrzebne do wystawienia Certyfikatu Ukończenia Szkolenia) i -oczywiście – adres e-mailowy.
- Organizator szkolenia przesyła np. poprzez ‘WeTransfer’ materiał szkoleniowy (prezentacje PowerPoint bogate, pięknie ilustrowane) i zestaw pytań egzaminacyjnych.
- Uczestnik zapoznaje się z dostarczonym materiałem i odpowiada na przesłane pytania. Odpowiedzi Uczestnik przesyła do organizatora szkolenia.
- Po zapoznaniu się z całością materiału i po zaliczeniu zestawu pytań przesłanych przez organizatora Uczestnik otrzymuje CERTYFIKAT o ukończeniu szkolenia z wynikiem pozytywnym.
PROGRAM KURSU INTERNETOWEGO
„OCHRONA OBIEKTÓW ZAKŁADU PRZEMYSŁU SPOŻYWCZEGO PRZED SZKODNIKAMI ZGODNA Z WYMAGANIAMI SYSTEMU HACCP”, IFS/BRC i AIB”
Moduł I: HACCP
- Prezentacja systemu HACCP. Etapy wdrażania systemu HACCP w zakładzie produkującym żywność (81).
- HACCP: Analiza zagrożeń zdrowotnych w produkcji i dystrybucji żywności (89).
- Polskie prawo i UE związane z systemem HACCP (119).
- „Elastyczny” HACCP i wpływ zmian w prawie UE na obowiązki firm DDD (64).
- Plan HACCP (49).
- Dokumentacja systemu HACCP.
Moduł II: GMP/GHP
- GMP/GHP podstawą systemu HACCP (204).
- GMP/GHP jako warunki wstępne wdrażania systemu HACCP (114).
- GMP/GHP a mycie i dezynfekcja (96).
- GHP a ochrona obiektów przed szkodnikami (67).
- Profilaktyczny program ochrony obiektów przed szkodnikami jako podstawowy wymóg zabezpieczeń przed zagrożeniami (makro-) biologicznymi w aspekcie funkcjonowania systemu HACCP (114).
Moduł III: DDD
- Program zwalczania szkodników. Zadania dla zakładu (107).
- Ochrona obiektów przed szkodnikami (108).
- Ochrona obiektów restauracyjnych i sklepów spożywczych przed szkodnikami – dezynsekcja (114).
- Inspekcja obiektu przeprowadzana przez technika firmy DDD (78).
- Standard BRC a zwalczanie szkodników. Wersja 7 obowiązująca od 2015 r. (46). IFS wersja 6 (14)
- Nowe standardy AIB – AIB 2009 (80).
- Przygotowanie obiektu do zabiegu w przypadku zastosowania techniki stwarzającej zagrożenie produkcji czynnikiem chemicznym. Dokumentowanie zabiegów DDD (34).