HACCP ONLINE

„OCHRONA OBIEKTÓW ZAKŁADU PRZEMYSŁU SPOŻYWCZEGO PRZED SZKODNIKAMI ZGODNA Z WYMAGANIAMI SYSTEMU HACCP, IFS/BRC i AIB”

KURS INTERNETOWY – HACCP On-line

Szanowni Państwo,

Wprowadzam następującą organizację Szkolenia – Kursu Internetowego HACCP On-line: 

  • Kurs Internetowy kierowany jest do wszystkich, ale szczególnie tych, którzy zajęci są pracą zawodową w takim stopniu, że nie mogą uczestniczyć w kilkudniowych szkoleniach stacjonarnych.
  • Zapisać się na Kurs można w każdej chwili, zakończyć też w dowolnym terminie. 
  • Uczestnik zgłasza się na szkolenie podając imię i nazwisko, nazwę firmy, adres (wszystko to, co jest potrzebne do wystawienia Certyfikatu Ukończenia Szkolenia) i -oczywiście – adres e-mailowy. 
  • Organizator szkolenia przesyła np. poprzez ‘WeTransfer’ materiał szkoleniowy (prezentacje PowerPoint bogate, pięknie ilustrowane) i zestaw pytań egzaminacyjnych.
  • Uczestnik zapoznaje się z dostarczonym materiałem i odpowiada na przesłane pytania. Odpowiedzi Uczestnik przesyła do organizatora szkolenia.
  • Po zapoznaniu się z całością materiału i po zaliczeniu zestawu pytań przesłanych przez organizatora Uczestnik otrzymuje CERTYFIKAT o ukończeniu szkolenia z wynikiem pozytywnym.

PROGRAM KURSU INTERNETOWEGO

„OCHRONA OBIEKTÓW ZAKŁADU PRZEMYSŁU SPOŻYWCZEGO PRZED SZKODNIKAMI ZGODNA Z WYMAGANIAMI SYSTEMU HACCP”, IFS/BRC i AIB”

Moduł I: HACCP

  • Prezentacja systemu HACCP. Etapy wdrażania systemu HACCP w zakładzie produkującym żywność (81).
  • HACCP: Analiza zagrożeń zdrowotnych w produkcji i dystrybucji żywności (89).
  • Polskie prawo i UE związane z systemem HACCP (119).
  • „Elastyczny” HACCP i wpływ zmian w prawie UE na obowiązki firm DDD (64).
  • Plan HACCP (49).
  • Dokumentacja systemu HACCP.

Moduł II: GMP/GHP

  • GMP/GHP podstawą systemu HACCP (204).
  • GMP/GHP jako warunki wstępne wdrażania systemu HACCP (114).
  • GMP/GHP a mycie i dezynfekcja (96).
  • GHP a ochrona obiektów przed szkodnikami (67).
  • Profilaktyczny program ochrony obiektów przed szkodnikami jako podstawowy wymóg zabezpieczeń przed zagrożeniami (makro-) biologicznymi w aspekcie funkcjonowania systemu HACCP (114).

Moduł III: DDD

  • Program zwalczania szkodników. Zadania dla zakładu (107).
  • Ochrona obiektów przed szkodnikami (108).
  • Ochrona obiektów restauracyjnych i sklepów spożywczych przed szkodnikami – dezynsekcja (114).
  • Inspekcja obiektu przeprowadzana przez technika firmy DDD (78).
  • Standard BRC a zwalczanie szkodników. Wersja 7 obowiązująca od 2015 r. (46). IFS wersja  6 (14)
  • Nowe standardy AIB – AIB 2009 (80).
  • Przygotowanie obiektu do zabiegu w przypadku zastosowania techniki stwarzającej zagrożenie produkcji czynnikiem chemicznym. Dokumentowanie zabiegów DDD (34).
Przewiń do góry